Mijn Voornemens voor 2020

Ik moet toegeven dat mijn nieuwjaarsvoornemens normaal gesproken nooit echt verder gaan dan ‘gezonder eten en maar sporten’.  Maar 2019 was geen normal jaar jaar.  Ik heb een burn out gehad en gebeurde door veel te hard te werken aan de dromen van een ander in plaat van de mijne. De verdriet en schaamte daarvan heeft me zo geshockeerd dat het me to actie aanspoorde. Dingen moesten anders. Ik moest veranderen.  En ik was vastbesloten, dat 2020 niet alleen een veel beter jaar zou worden, maar dit het jaar zou zijn dat ik echt de controle over mijn leven nam. Dus eind december ging ik ervoor zitten om de vragen in Lisa Nicole Bell’s (van Behind The Brilliance Podcast) “Belangrijke vragen voor 2020” uit te werken.  Ik heb daar zoveel duidelijkheid van gekregen. Ik denk eigenlijk niet dat ik ooit zo duidelijk ben geweest over wat ik wil bereiken en hoe ik het wil bereiken, over het leven dat ik wil leven en wat mijn echte prioriteiten zijn in alle aspecten van mijn leven.

Natuurlijk wil ik nog steeds gezonder eten en meer sporten, maar ik heb nu andere voornemens die dit jaar belangrijker voor mij zijn. En die wil ik vandaag met jullie wil delen.

1. Rust en Spelen inplannen.

Na een burn-out is rust nu erg belangrijk voor mij. In 2020 wil ik regelmatig rusten, niet alleen wanneer dat nodig is. Als ik me moe en uitgeput voel , dan is het al te laat. En om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, moet ik rust inplannen. Hetzelfde geldt voor spelen. En met spelen bedoel ik dingen te doen die me inspireren, die me energie geven en mijn creativiteit voeden, gewoon voor de leuk.

2. Mijn 'tribe' vinden.

Ik voel nu al enige tijd een gebrek aan verbinding in mijn leven. In het begin was het gemakkelijk te negeren. Omdat ik van nature introvert ben, kan ik prima tijd alleen doorbrengen. Niet dat ik een ‘loner’ ben. Ik heb vrienden, vriendinnen die zich zussen voelen en van wie ik heel veel hou. Maar we leiden allemaal een compleet andere en ook drukke levens, plus onze interesses zijn niet allemaal hetzelfde. En met mijn nieuw gevonden duidelijkheid, realiseer ik me dat ik graag meer tijd wil doorbrengen met geïnspireerde vrouwen die vergelijkbare doelen en ambities hebben als ik. Dus ik ben van plan om meer seminars te bezoeken en rond te hangen in Facebook-groepen met vrouwelijke ondernemers en spirituele krijgers en contact te leggen. En niet meer op de achtergrond schuilen.

3. Meer non-fictie lezen.

Dit voornemen werd mede ingegeven door mijn wens om meer tijd met inspirerende vrouwen door te brengen. Naar mijn mening zijn autobiografieën een geweldige manier om dat te doen, al is het maar alleen in virtuele zin. De andere reden is het feit dat het leren van nieuwe vaardigheden dit jaar ook één van mijn prioriteiten is. Ik wil bijvoorbeeld meer leren over online marketing en ook hoe ik een boek schrijf en publiceer. Mijn doel is om elke maand minstens 1 non-fictieboek te lezen. 

4. Bijdragen.

Een van de inzichten die uit Lisa’s 28 vragen kwam was dat, hoewel er veel goede doelen zijn waar ik erg gepassioneerd over ben, die passie niet wordt weerspiegeld in hoe ik mijn tijd of mijn geld besteed. Ik moet toegeven dat ik me daar wel een beetje voor schaam. Mijn doel voor 2020 is om meer van mijn tijd en geld bij te dragen aan 2 doelen die veel voor me betekenen: de toekomst van meisjes in ontwikkelingslanden en ouderengezelschap.

5. No-buy / Low-buy.

Grof vertaald: Geen tot weinig aankopen.

Dit jaar doe ik no-buy januari en low-buy voor de rest van het jaar. De focus van mijn no-buy / low-buy is kleding, schoenen en accessoires. Ha! Ik snap dat afkomstig van een stylist , maar laat me uitpraten. Ik heb meer dan genoeg kleding, schoenen en accessoires, vertrouw me. Ik zal aan ‘gebrek aan trendiness’ dood gaan in 2020.  En zoals ik al eerder zei, draait dit jaar vooral om een verschuiving in mijn prioriteiten. Ik wil mijn geld verstandig besteden en uitgeven aan dingen die er toe doen. Ik zeg niet dat ik in 2020 helemaal niets van kleding, schoenen of accessoires zal kopen. Maar hoop ik dat ik door de volledige bestedingsstop in januari aan uitgestelde bevrediging gewend raak en dat het me goed voorbereidt voor een succesvolle low-buy jaar. Als je meer wilt lezen over mijn no-buy / low-buy jaar, lees dan mijn bericht over het onderwerp. Daar deel ik mijn doelen, de regels waar ik me aan moet houden en ook enkele bronnen die nuttig kunnen zijn als je het zelf wilt proberen.

Sign up